fbpx

5x voordelen van op de bonnefooi reizen

bonnefooi voetjes

Heerlijk zonder plan de auto instappen… Richting de zon, de natuur of datgeen waar jij naar op zoek bent. Wat een vrijheid! Ben jij al eens op de bonnefooi op pad gegaan? Vijf voordelen op een rijtje!

Lees ook:
Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet

Op de bonnefooi reizen

bonnefooi auto

Waar de wind je brengt

Op de bonnefooi is een afgeleide uit de Franse taal en betekent letterlijk ‘op goed geluk’, zonder van tevoren iets te regelen of af te spreken. Het is hierbij de kunst om je aan de flow van het leven over te geven. Een reis waarbij nog (bijna) niets is vastgelegd, geeft een ultiem vrijheidsgevoel: jij bepaalt wat je wanneer doet.

Note: Ga je met (kleine) kinderen op pad? Dan is een reis op de bonnefooi niet aan te raden. Aanwaaien op een camping tijdens de zomervakantie zonder reservering… Dat is vaak geen pretje! Wacht totdat jij (en je partner) vrij zijn om te gaan en staan waar jullie willen.

Weerbericht

Vakantie koppelen we al snel aan mooi weer. Vandaar dat we onze zinnen vaak op het Zuiden zetten. Gaat het toch regenen? Geen probleem voor een Nederlander, maar dan willen we de omstandigheden er wel graag op aanpassen. Het voordeel van een reis op de bonnefooi, is dat je per dag kunt bekijken waar je zin in hebt en je bestemming kunt afstemmen op basis van het weerbericht. Gaat vanaf morgen een paar honderd kilometer verderop de zon schijnen? Dan kiezen we een nieuw doel uit. Stap de auto maar weer in!

Geen tegenvallers of tijdklok

Ook voor andere tegenvallers hoef je niet bang te zijn. Vies sanitair, lawaaierige overburen of vul het maar in: als de camping toch anders is dan je had verwacht, reis je zo weer verder. Ook hoef je niet op de aankomsttijd te letten en ben je flexibel met beslissen om onderweg een langere tussenstop te maken. Leve de vrijheid!

Geen kosten vooraf

Het laatste voordeel aan op de bonnefooi reizen, is dat je niet verbonden bent aan reserveringskosten, of opgave van verblijfsduur. Wat wel slim is om te doen: mail voordat je op reis gaat naar de campings die jij op het oog hebt, met de vraag of er op dit moment nog plek is. Ja? Waag het er dan op. Krijg je al kriebels voor het avontuur dat je te wachten staat?

Goede reis!

Lees ook:
Reiswijzer: in welke landen ben je deze zomer welkom?