fbpx

De leukste autotrips vlak over de grens

autotrips

Het is avontuurlijk, makkelijk én coronaproof: een roadtrip. Hoewel de meesten bij een roadtrip al gauw denken aan een lange afstandsrit, vind je de leukste trips met de vierwieler dichtbij huis. Stap de auto in en ontdek de meest prachtige bestemmingen in de buurt: wij zochten de leukste autotrips vlak over de grens voor je op. 

Lees ook:
5x lekker de natuur in: wandeltips in Nederland

Romantische route langs de Moezel in Duitsland

Uitgestrekte wijnvelden, pittoreske dorpjes en gigantische kastelen: dat kenmerkt autotrips naar de Moezelstreek. Dit is dan ook de perfecte bestemming voor een romantisch uitstapje. Ga vroeg op pad voor een dagje in deze prachtige wijnstreek of geniet van een ontspannen weekendje weg. Bezoek het barokstadje Cochem, paradeer langs de historische kastelen en burchten en sluit de dag af met een heerlijke wijnproeverij in een Straußwirtschaft. 

autotrips

Hier aan de kust, de Vlaamse kust

Niet alleen in Nederland kennen we gezellige badplaatsen: ook onze zuiderburen hebben prachtige kustplaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Maak een combinatie van meerdere steden voor een volle dag en route. Begin bij de meest luxe kustplaats van België: Knokke-Heist. Maak een tussenstop in een hippe strandtent voor een lekkere lunch en rijd vervolgens door Blankenberge. Deze badplaats is populair onder de Belgen en kenmerkt zich door de Belgium Pier. Stop de auto hier voor een lange wandeling over de pier. Sluit de dag af in één van de mooiste steden van Europa: het historische Brugge. 

autotrips

Ontdek Zwitserse sferen in Luxemburg

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad naar ‘Klein Zwitserland’ in Luxemburg. Rijd langs kronkelende wegen, schilderachtige landschappen en prachtige burchtruïnes naar het avontuurlijke plaatsje Müllerthal. Geniet van het groene natuurgebied dat zich perfect leent voor lange wandelingen. En laat je verwonderen door de heldere watervallen die je op de route tegenkomt. Wil je meer dan alleen de natuur opsnuiven? Combineer deze trip dan met een bezoekje aan de oudste stad van Luxemburg: Echternach. Deze stad staat vol met historische bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn! 

autotrips

Lees ook:
Wandeltip: nieuw Klompenpad op de Veluwe