fbpx

Bij de zomer horen festivals! Deze mag je niet missen

reuzenrad festivals

Bij festivals denk je al snel aan stampende beats en housende jongeren. Maar er zijn genoeg festivals waar je je ook prima kunt vermaken als je de vijftig gepasseerd bent. Blijtijds zet een aantal leuke zomerfestivals op een rij.

Lees ook
4 bestemmingen voor een weekendje weg met vriendinnen

5 leuke festivals

champagne festivals

Fête du Champagne – Amsterdam

Er zijn inmiddels al heel wat wijnfestivals te vinden, maar een festival waar champagne centraal staat, was er nog niet. Tot nu. Tijdens het Fête du Champagne waan je je in de romantiek van het Franse Boerenland. Op het driedaagse festival zijn meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijnen te proeven. Ieder wijnhuis wordt gepresenteerd op zijn eigen stijlvolle manier.
Plaats: Amsterdam
Datum: 28-30 juni 2019

Forever Young Festival – Almere

Willeke Alberti, Ernst Daniël Smid, Marijke Helwegen en nog veel meer leuke artiesten zien? Het Forever Young Festival is hét 65-plusfestival van Nederland. Naast deze bekende artiesten is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er spiegeltenten, workshops, een reuzenrad, straatartiesten en een nostalgische kermis te vinden. Dit alles aan de rand van het prachtige Weerwater in Almere.
Plaats: Almere
Datum: 21 augustus 2019

festivals gitaar

Dias Latinos – Amersfoort

Waan je in Zuid-Amerikaanse sferen tijdens de Dias Latinos, een driedaags festival voor toda la familia. Er trekken loop- en dansgroepen door de Amersfoortse straten om het winkelend publiek in Caribische sferen te brengen. Daarnaast zijn er diverse percussie- en dansworkshops en clinics gepland en draaien dj’s de grootste hits. Dit jaar is er het hele weekend ook een echte mercado: allemaal kraampjes die spullen in het thema verkopen. 
Plaats: Amersfoort
Datum: 5-7 juli 2019

Struinen in de tuinen – in diverse steden

Struinen in de Tuinen is het zusje van Gluren bij de Buren. Het is een tuinenfestival waarbij achtertuinen tijdelijk worden omgetoverd tot een tijdelijk openluchttheater. Op deze manier beleef je het speciale karakter van jouw stad, ontdek je mooie tuinen en ontmoet je lokaal, artistiek talent! Iedereen kan genieten van diverse optredens, elke artiest speelt drie keer een optreden van 30 minuten en alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken.
Plaats: Diverse steden
Datum: Zondag 7 juli 2019

festival tuinversiering

Dag van de Romantische Muziek – Rotterdam

Vier de romantiek tijdens de Dag van de Romantische Muziek. De Engelse landschapsstijl van Het Park in Rotterdam is het perfecte decor voor concerten met klassieke muziek. Ook leuk: sommige bezoekers hullen zich in nostalgische kleding met flamboyante hoeden. Op een speciale plek kun je neerstrijken met je eigen picknick.
Plaats: Rotterdam
Datum: Zondag 19 augustus 2019