fbpx

Niet naar het buitenland? Ervaar het vakantiegevoel dicht bij huis

vakantiegevoel

Vind jij het nog steeds tricky om naar het buitenland op vakantie te gaan? Met thuisblijven is niks mis! Hoe creëer je een ultiem vakantiegevoel dicht bij huis? Wij helpen je graag op weg!

Lees ook:
Reiswijzer: in welke landen ben je deze zomer welkom?

Vakantiegevoel in de natuur

Een vakantiehuisje in Nederland, zonder dat je de verhuurder hoeft te ontmoeten. Enkele Nederlandse reisaanbieders zijn al helemaal ingespeeld op de coronacrisis. Speciaal hiervoor roepen zij de term ‘contactloos verblijf’ in het leven. Een gouden zet! Het enige wat jij hoeft te doen is de instructies opvolgen van de verhuurder. Hij of zij legt je piekfijn uit waar je de sleutel kunt vinden, contact is hiervoor niet nodig. Wel zo ideaal in deze tijd. Kijk bijvoorbeeld eens op Natuurhuisje voor leuke adresjes met een contactloos deurbeleid. 

Tentje in eigen tuin

Is weggaan naar het buitenland in de huidige tijd toch nog een dingetje voor je? Dan is een kampeervakantie in eigen tuin een leuk idee. Onze tip: zorg allereerst voor een gezellige tuin. Hang een slinger van lichtjes op. Zet een gezellige tuinbank of loungestoel neer. Hang een hangmat op. Zoek leuke tuinkussens uit. Zorg voor gezellige plantjes… Alles helemaal naar wens? Zet dan een tentje op waar er nog een plekje vrij is. En voor de finishing touch: regel een vuurkorf. Rood wijntje en een boek erbij en je waant je ‘s avonds hélemaal op de camping. Het vakantiegevoel in eigen tuin!

Koken op z’n Frans, Spaans, Portugees, Grieks…

Mocht je dan toch nog iets teveel het gevoel hebben in Nederland te zijn, haal dan de keuken van jouw favoriete vakantieland in huis. Uitgebreid kokkerellen zorgt niet alleen voor een heerlijk diner, maar is ook nog eens erg ontspannend. Kook eens een Griekse moussaka, maak een grote schaal Spaanse paella, probeer je te wagen aan een Franse steak tartare of geniet van een heerlijk Italiaans nagerecht: tiramisu! Tip: eindig je diner met een likeur uit jouw favoriete vakantieland. Een Italiaanse limoncello, een Spaanse licor 43, een Franse Ricard. Mmm…

Vakantiekiekjes aan de muur

Hoewel we momenteel in onzekerheid leven over een vakantie in het buitenland, hebben veel mensen wél al tal van mooie herinneringen aan eerdere reizen in the pocket. Een leuk idee: maak een collage van jouw vakantiekiekjes in de vorm van polaroids. Dit kan in de vorm van een slinger, maar ook in een grote fotolijst. Hoe je dit doet, is aan jou. Hang de fotocollectie op een plek waar je vaak komt, bijvoorbeeld je gang of je toilet. Wij durven met zekerheid te zeggen: hiermee haal je herinneringen aan vakanties naar boven die je wellicht alweer even vergeten was. Zo gun je jezelf vaker een glimlach en het vakantiegevoel in eigen huis.

vakantiegevoel

Tijd over? Volg een cursusje Frans, Spaans of elke andere taal uit jouw favoriete vakantieland

Veel mensen zijn momenteel zoekende: wat kunnen we doen in de tijd die we normaal aan sociale uitjes besteden? Een nieuwe hobby, maar wat dan… Wij hebben nog een leuke tip: leer een nieuwe taal of verbeter je taal! Een goede tool hiervoor is Duolingo. Hier volg je op spelenderwijs lessen waarbij je de keuze hebt uit maar liefst 23 talen. Maar misschien nog leuker: kijk eens wat films in de taal die jij wilt verbeteren. Zet de ondertiteling hierbij aan. Dit is een heel goede manier om je niveau op te krikken. Enne… Leren vanuit de bank: klinkt heerlijk, toch? 

Lees ook:
Zó heb jij 54 vakantiedagen in plaats van 27 in 2020