fbpx

Zó heb jij 54 vakantiedagen in plaats van 27 in 2020

vakantiedagen

Gemiddeld genomen hebben we zo’n 27 vakantiedagen per jaar. Prima voor een week of drie in de zomer en nog ergens een weekje tussendoor. Vind je dat te weinig? Lees dan snel verder, want door slim om te gaan met je dagen kun je in 2020 maar liefst 54 dagen vrij zijn!

Lees ook:
Zo houd je je vakantiegevoel langer vast

vakantiedagen vrijheid

54 dagen vakantie voor 27 vakantiedagen

We gaan nu uit van mensen met een ‘gemiddelde baan’, die dus ook gemiddeld 27 vakantiedagen per jaar hebben. Het kan ook zo zijn dat je een baan hebt waarbij je niet op kantoortijden werkt. Kijk ook dan maar eens goed hoe je toch hier en daar wat extra dagen erbij kan sprokkelen, zonder dat je vakantie koopt.

Slim inzetten

Uiteindelijk gaat het erom dat je jouw vakantiedagen zo slim mogelijk inzet. Dat wil zeggen dat je rondom bepaalde feestdagen vrij neemt. Op die manier kun je langer op vakantie dan dat je zou kunnen met jouw 27 vakantiedagen. Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

Rondom Pasen en de meivakantie: 9 vakantiedagen opnemen en 20 dagen vrij

Als je zin hebt om vóór de drukte van de meivakantie al lekker een weekje weg te gaan is dit je kans! Je zou zelfs twee weken weg kunnen, al is dat niet aaneengesloten. Pasen valt dit jaar op zondag 12 en maandag 13 april. Neem je dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 april vrij, dan heb je 9 dagen vrij voor vier vakantiedagen. Op maandag 27 april is het Koningsdag. Neem je de rest van die week én 4 mei vrij, dan heb je 11 vrije dagen voor 5 vakantiedagen.

vakantiedagen

Hemelvaart (21 mei) en Pinksteren (31 mei + 1 juni): 10 vakantiedagen opnemen en 18 dagen vrij

Noem het een vroege zomervakantie of toch die late meivakantie: het is in ieder geval op veel plekken in Europa én in ons eigen Nederland vaak al heerlijk weer om er tussenuit te gaan. Voor 10 vakantiedagen ben jij dit jaar 18 dagen vrij in deze periode. De vakantiedagen neem je op van 22, 25, 26, 27, 29 mei en 2 t/m 5 juni. Je hebt dan in totaal 18 dagen vrij: van donderdag 21 mei t/m zondag 7 juni.

Kerst en oud & nieuw 2020: 8 vakantiedagen opnemen en 16 dagen vrij

In deze periode kun je zestien dagen vrij zijn terwijl je er 8 opneemt.
Vraag in december dit jaar vrij voor 21 t/m 24 december en 28 t/m 31 december.

Zoveel mogelijk vrij

Als je dus zoveel mogelijk op vakantie wilt, dan doe je er slim aan je vakantie in te plannen zoals hierboven omschreven. Wij kunnen ons echter voorstellen dat de zomer en het najaar dan nog een hele kluif zijn. Misschien is het daarom vooral een bron van inspiratie en pik jij hier en daar je momenten eruit zodat je misschien niet de volledige 55 dagen vrij bent, maar in ieder geval meer vakantiedagen hebt dan de gemiddelde 27.

Lees ook:
Yes! Kindvrij op vakantie