fbpx

5x tijdverdrijf tijdens het wandelen

wandelen

Wandelen is gezond en bovendien heerlijk om je energie in kwijt te kunnen. Hoewel je kunt gaan lopen op de meest waanzinnige plekken en genieten van al het moois om je heen, zijn er nog tal van mogelijkheden die het wandelen aangenaam maken. Zo kun je wandelen ook nuttig maken door het te combineren met werk of iets waar je nieuwe energie van krijgt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Lees ook:
5 activiteiten op wintersport voor als je even niet wilt skiën

Wandelen en luisteren

Ben jij het type dat boeken verslindt, maar ontbreekt het je aan tijd om al die boeken ook daadwerkelijk te lezen? Ga dan efficiënt met je tijd om en kies voor een luisterboek. Terwijl jij wandelt, lees je als het ware dat boek wat nog al die tijd op de plank lag. Bovendien is het heerlijk tot rust komen met een goed verhaal en het decor van een bosrijke omgeving op de achtergrond.

Fascinerende momenten

Kom je als wandelfanaat dan toch op al die mooie plekjes, leg ze dan eens vast op camera. Je kunt op de mooiste momenten en fascinerende plekken in beweging komen en het is leuk om anderen daarmee te inspireren om dit ook vaker te doen. Wat dacht je van fotograferen tijdens het gouden uurtje?

wandelen

Inspireren met podcasts

Wil jij tijdens het wandelen ook nog wat opsteken? Ga dan op pad met een goede podcast. Tegenwoordig kun je van elk onderwerp wel een podcast vinden: van nieuws, politiek, cultuur, carrière, mindfulness of een mooi interview van twee mensen die jou inspireren. Binnen no time heb jij een mooie wandeling gemaakt.

Geniet van muziek

Afhankelijk van je stemming kun je er ook voor kiezen om met muziek op de achtergrond te gaan lopen. Muziek waarvan je tot rust komt of energieke muziek waarvan jij juist in een ander tempo gaat lopen. Doe wat goed voelt voor jou en varieer, dat maakt het wandelen een stuk aangenamer. 

Bewust wandelen

Door te wandelen kun je herstellen van alle dagelijkse drukte. Zo zijn er verschillende manieren van lopen die je daarbij kunnen helpen. Zo kun je bewust wandelen, vitaliteit wandelen, mindful wandelen. Dit zijn allemaal vormen waarbij je bewust bent van je beweging en je omgeving. Het oefenen met aandacht lopen, brengt je na verloop van tijd een gevoel van kalmte en rust. 

Lees ook:
7 oefeningen om je hersenen te trainen