fbpx

Deze ontdekkingsreisjes maak je dicht bij huis

Bijna iedereen kent het wel: ineens die lichte drang om een paar dagen weg te willen. Even een andere omgeving, nieuwe avonturen beleven, loskomen van het werk of andere dagelijkse sores. Helemaal nu dat we geen verre vakanties kunnen plannen. Hoe heerlijk zou het zijn als je dit nog een beetje goed kunt maken met een fijn ontdekkingsreisje dicht bij huis? Wij hebben wel wat leuke ideeën voor fijne ontdekkingsreisjes voor je. Coronaproof uiteraard! Parijs laten we links liggen, net als andere grote steden. En je hoeft er ook het vliegtuig niet voor in…

Lees ook:
9x Unesco Werelderfgoed in Nederland

Een weekendje Groningen én wadlopen

Gek eigenlijk, dat veel van onze landgenoten meer dan de helft van ons eigen, mooie land nog niet kennen. En dan die leuke activiteiten die je in Nederland kunt doen. Onze tip: combineer een weekendje Groningen met een dagje wadlopen. Beklim de Martinitoren, maak een rondvaart over de grachten… En ga een dagje wadlopen vanuit Pieterburen. Wij weten alvast zeker: dit wordt een onvergetelijk weekendje weg!

Kaas en wijn in de Elzas

Wil jij toch ons koude kikkerlandje verlaten? Stap dan in de auto naar het oosten van Frankrijk. De Elzas om precies te zijn, op zo’n vijfhonderd kilometer van de Nederlandse grens. In de Elzas waan je je in een levensecht sprookje. Stadjes als Colmar, Ribeauvillé en Riquewihr vormen met hun vakwerkhuizen een prachtig decor. Tip: rijd van dorp naar dorp via de Route du Vin, waarbij je tal van wijngaarden passeert.

Duitsland dichtbij: de spectaculaire Geierley hangbrug

360 meter lang, 100 meter boven de grond: de Geierley hangbrug in Duitsland is voor mensen die niet al te bang zijn. Maar zelfs al heb je een beetje hoogtevrees… Je zou het wat ons betreft toch eens moeten proberen. Deze prachtige brug in de schitterende Duitse natuur is een van de langste voetgangersbruggen van Europa en daarmee redelijk uniek. Rondom de hangbrug kun je prachtig wandelen, dus wie een weekendje natuur zoekt: boek een reisje naar de Geierley hangbrug!

Wijn van eigen bodem in Zuid-Limburg

Voor wijnreisjes reizen we vaak af naar Frankrijk, Italië of Spanje. Maar wist je dat Nederland zelf ook prachtige wijnen heeft? Met name Zuid-Limburg is er goed in: maar liefst 32 procent van alle Nederlandse wijn wordt hier gemaakt. In Zuid-Limburg kun je dan ook tal van fijne wijnwandelingen maken door wijngaarden en proeven bij lokale wijntelers. Je kunt zelfs logeren in verschillende wijnhuizen. Lees hier alles over de mogelijkheden!