fbpx

Dit is waarom Nederland zo’n leuk vakantieland is

vakantieland water

Van de Wadden tot Maastricht, werkelijk: ons Nederland is prachtig. We hoeven alles behalve getreurd te zijn dat we onze vakantie dit jaar binnen de grenzen moeten vieren. Hang hierom eens de toerist in eigen land uit!

Lees ook:
7x dingen waar Nederlanders goed in zijn

Hierom is Nederland zo’n leuk vakantieland

nederland vakantieland

Fiets de kustroute

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat ons land voor meer dan zeshonderd kilometer grenst aan de zee? Nederland zou Nederland niet zijn als wij langs deze lijn een prachtige fietsroute uitstippelde: de Nederlandse Kustroute. Let wel: fietsen langs de Nederlandse kust betekent doortrappen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd proef je het heerlijke kustgevoel. Volg de LF-bordjes (LF1 en LF10), met zo’n 570 km fietsplezier van begin tot eind!

Ontdek kleine en grote wateren

Landinwaarts is Nederland ook rijk aan water. Iedere provincie heeft zijn eigen charme: de Zuid- en Noord-Hollandse steden staan bekend om hun grachten, in het Gooi zijn prachtige uitkijkjes over de Loosdrechtse plassen en rondom Nijmegen kun je een prachtige boottocht doen over de Waal. Ook de polderlandschappen in Zeeland, Friesland of Flevoland mogen niet vergeten worden. Ga je voor watersport, bootje varen, ouderwets vissen, een wandeltocht of toch liever met de fiets? Aan jou de keus! 

meisje parel

Reis terug naar de Gouden Eeuw

In de zeventiende eeuw blaakte Nederland van voorspoed en welvaart. Met baanbrekende kunst van Hollandse meesters, belangrijke havens en handelroutes was Nederland in de Gouden Eeuw het middelpunt van de wereld. Wil je je weer even wanen in dit tijdperk? Breng dan een bezoekje aan Middelburg, Dordrecht, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem, Hoorn of Enkhuizen. Vier eeuwen later is de Gouden Eeuw nog steeds voelbaar in deze steden. Verken het rijke handelsverleden in Middelburg , verzamel het beroemde Delfts blauwe aardewerk in Delft of ontmoet het ‘Meisje met de parel’ in Den Haag. Bewonder de havens in Hoorn of de immense pakhuizen in Enkhuizen. Zoals je in geen ander land kunt!

Lees ook:
360-graden: virtueel wandelen door de Nederlandse natuur