fbpx

5 keer leuke gratis stadswandelingen in eigen land

stadswandeling Utrecht

Een stadswandeling in de winter? Juist doen! Lekker bewegen in de koude lucht in combinatie met talloze gezellige tentjes om op te warmen met een warme chocomel of ander lekker drankje. Dit zijn vijf leuke stadswandelingen die je zelf kunt volgen. 

Lees ook:
De ideale bestemming voor een vakantie of weekendje weg ligt om de hoek!

Vijf stadwandelingen door het hele land

utrecht Domtoren standswandelingen

1. Vergeten stukjes van Utrecht

In Utrecht is veel te ontdekken. Sla een willekeurige zijstraat in en sta plotseling in een hofje, een binnentuin of een smal steegje. Utrecht kent veel vergeten stukjes, waarbij je even vergeet dat je midden in een grote stad staat. Deze wandelroute leidt je langs die mooie steegjes. Liever met een gids op pad? Boek dan hier een van de mooie routes (let op: wel betaald). 

2. Stadswandeling op ‘t eiland

Dordrecht wordt ‘Hollands oudste stad op een eiland’ genoemd. De stad ligt omsloten door rivieren en heeft historische binnenstadshavens. Tel daar de sfeer en zo’n ruim duizend monumenten bij op en u snapt: in Dordrecht valt veel te ontdekken. Verken de stad op eigen houtje met deze route.

3. Stadswandeling door Arnhem

Deze stadswandeling door Arnhem combineert de indrukwekkende historie van de stad met het modieuze centrum. Stop onderweg om een museum te bezoeken of drink koffie in een van de vele gezellige koffietentjes. Arnhem is een bruisende stad, daar wil je een keer gewandeld hebben!

4. Van Jeroen Bosch tot Bossche bol

Zeggen wij Bossche bol dan zeg jij: Den Bosch! Wandel dwars door de historische binnenstad met eeuwenoude steegjes, langs De Dieze en strijk neer in een Brabantse kroeg. Den Bosch is een knusse stad waar cultuur, historie en bourgondische gastvrijheid hand in hand gaan. 

stadswandeling Zaanam

5. Terug in de tijd: Stadswandeling in Zaandam

Zaandam ken je misschien wel van die leuke huizen in oude Zaanse bouwstijl. Deze stad is zeker een wandeling waard. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen van een oude Tsaar treden. Je komt dan langs oude panden maar ook langs de nieuwe plekken van Zaandam. De stad is van oudsher een echte industriestad en daardoor misschien niet direct de meest aantrekkelijke. In de laatste jaren is er echter veel aandacht geweest voor het opknappen van het centrum, dat nu een bezoekje meer dan waard is!

Lees ook:
De ‘R’ zit in de maand. Hoe houd je je weerstand op peil?