fbpx

Museumtip: tentoonstelling van Joods kunstenaar Eli Content

eli content 2

‘So Much I gazed on beauty’… Joods kunstenaar Eli Content zag werkelijk overal schoonheid in. Elk werk was volgens hem een bijdrage aan de voltooiing van de Schepping en een poging tot verbeelding. Tot en met 30 augustus 2020 brengt Het Joods Historisch Museum een eerbetoon aan Eli Content en is zijn eigenzinnige oeuvre van de afgelopen veertig jaar nog te bekijken in het Joods Historisch Museum.

Lees ook:
Eerbetoon aan Marie Fredriksson (61) van Roxette

Eerbetoon aan Eli Content

eli content

Een eigenzinnig oeuvre in het Joods Historisch Museum

In zijn beginjaren maakte kunstenaar Eli Content vooral abstracte, minimalistische en enigzins sobere werken. In de loop der tijd werd zijn werk steeds figuratiever en kleurrijker. Zijn thema’s liggen vaak rondom de oorsprong van de wereld, met verwijzingen naar de natuur en motieven van bladeren en dieren. Later maakte hij ook mensenportretten, die mensen omschrijven als opvallend direct en levenslustig. In de tentoonstelling ‘So much I gazed on beauty’ is zijn voortdurende drang tot vernieuwing duidelijk zichtbaar.

Neem je kleinkinderen mee

Twijfel je of je de kleinkinderen kunt meenemen naar het Joods Historisch Museum? Doe dat vooral, want speciaal voor hen is een Kindermuseum opgezet: drie etages ingericht als een huis van een joodse familie. Op de zolder vind je het Droombos van Eli Content, waar kinderen met zelfgemaakte droomfiguren van afvalkarton het bos kunnen laten groeien en hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan.

Let op: dit is je laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken. Tot en met 30 augustus is deze tentoonstelling te zien in het Joods Historisch Museum.

Lees ook:
10x stilstaan bij dat we vrij zijn