fbpx

Op vakantie? Zo kies je de ideale bestemming

Heb je zin om op vakantie te gaan maar geen idee waarheen? Of zie je door de bomen het bos niet meer, omdat het reisaanbod zo ontzettend groot is? Volg onderstaand stappenplan en je hebt jouw ideale vakantiebestemming zo gevonden. Dat scheelt veel tijd, die je vast lekker kunt steken in de voorpret!

Lees ook
Goedkoop op vakantie: Ruil je huis!

De ideale bestemming vind je zo

1. Wat wil je doen?

Wat zoek je in jouw eerstvolgende vakantie? Bedenk waar je zin in hebt. Misschien is dat wel een wandelvakantie of lekker op pad met de fiets. En wat dacht je van kamperen op een zonnige bestemming, of juist een rondreis maken met culturele of culinaire hoogtepunten? Waar ligt voor jou de focus? Neem dat als uitgangspunt in je zoektocht.

2. Wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk: hoeveel geld wil je uitgeven aan deze vakantie? Het is natuurlijk heerlijk om weg te dromen bij de meest luxe bestemmingen die voorbij komen maar bespaar jezelf de mogelijke frustratie en zoek alleen naar opties die binnen je budget passen. Voeg ook dat budget aan je lijstje toe.

3. Hoe lang wil je weg?

Ga je er graag een paar dagen of een week tussenuit, twee weken of liever zelfs langer? Bij het kiezen van een passende bestemming is het handig om dat van te voren te weten. Immers, niet iedere bestemming leent zich voor een korte- of juist langere reis. Houd ook rekening met de reistijd en eventueel tijdsverschil, waardoor je wellicht wat meer dagen nodig hebt om bij te komen.

4. Hoe zonnig wil je het hebben?

Verlang je naar de zon en hoge temperaturen of reageer je daar juist niet zo lekker op en vind je 20 tot 25 graden een prima temperatuur? Combineer dit met het moment waarop je wil gaan en zoek even op Google of bepaalde bestemmingen voldoen aan jouw wens. Het kan maar zo zijn dat er dan iets afvalt omdat het weer niet passend is.

5. Doe inspiratie op

Als je voor jezelf helder hebt wat de ‘kaders’ van jouw vakantie zijn kun je inspiratie op gaan doen. Op internet maar ook op bijvoorbeeld de Vakantiebeurs, bij reisbureaus en bij vrienden, familie of kennissen. Op sites als viaella.nl kun je veel inspiratie op doen voor leuke reizen voor 50-plussers die niet zo standaard zijn. Probeer tot een top 3 van bestemmingen te komen.

6. Concretiseer

Als het goed is ben je inmiddels al aardig dicht bij de ideale vakantiebestemming gekomen. Onderzoek of de bestemmingen aan jouw wensen voldoen. Is dat het geval? Ga dan op zoek naar de passende reis. Je kunt dat natuurlijk helemaal zelf bij elkaar zoeken maar er zijn ook nog altijd (online) reisbureau’s waarbij je persoonlijk wordt geholpen. Ben je eruit? Twijfel dan niet te lang en boek lekker die vakantie!