fbpx

Zo houd je je vakantiegevoel langer vast

vakantiegevoel

De rust, de tijd voor jezelf, het samenzijn, het idee dat je niks moet, de zon. Wat maakt vakantie voor jou zo fijn? Als je daar bewust bij stilstaat, kun je zelfs genieten van het vakantiegevoel terwijl je niet op vakantie bent. Daar weet Elisa Schipper alles van, als coach vernieuwend denken, geeft ze tips hoe je het vakantiegevoel langer vasthoudt.

Lees ook:
Dit zijn de 19 grappigste en gekste vakantieklachten ooit

5 tips om het vakantiegevoel vast te houden

vakantiegevoel vasthouden

1.Maak voorpret

Het vakantiegevoel beleef je beslist niet alleen op vakantie. Zo kan voorpret al een waar feestje zijn als je jezelf in de vakantiemodus zet. Kijk jij op tegen het koffermoment? Omdat het inpakken van je spullen vaak stressvol is? Maak er dan een leuk moment van. Zet een muziekje op, zoek je zomerkleding uit, kijk wat je nog nodig hebt én maak een lijstje wat je van jezelf mag gaan shoppen.

2. Leef in het nu

Waar veel mensen zich op vakantie in verliezen is het feit dat ze de week erna weer móeten werken. Of al op vakantie nadenken over de was die gedaan móet worden. Ben je op vakantie, dan is het juist belangrijk dat je geniet van het moment. Leef in het nu en ga vooral niet aftellen naar wat er over een week op de planning staat.

3. Haal het gevoel terug

Om het vakantiegevoel langer vast te houden, helpt het om foto’s terug te kijken en erover te praten. Wat waren de leukste dingen die je hebt meegemaakt? Je hersenen zien het verschil tussen de waarheid of een verzonnen verhaal niet. Dus door erover te praten, kun je het vakantiegevoel terughalen. Zorg dat je net zo ontspant en de lol beleeft als toen.

vakantiegevoel palmbomen

4. Pas het toe in je dagelijks leven

Als je merkt dat je zo snakt naar vakantie, dan is het goed om na te gaan waarom dat je zo gelukkig maakt. Dat kun je vervolgens projecteren naar je dagelijks leven. Door bijvoorbeeld meer rust te nemen of juist meer tijd voor elkaar vrij te maken. Geniet je zo van de zon op vakantie? Ga dan in het dagelijks leven meer naar buiten om zonnestalen op te vangen.

5. Er echt even tussenuit voor het ultieme vakantiegevoel

Op het werk pauze nemen, is iets wat veel mensen niet doen. Met pauze bedoel ik echt even weg van het werk. Dus niet bespreken wat je vanmiddag gaat vergaderen, maar buiten gaan wandelen, een leuke vriendin bellen of een boek lezen. Als je er maar echt even tussenuit bent. Probeer dingen ook te visualiseren. Als je je richt op leuke dingen als vakanties zit je veel positiever in je werk. Het idee dat je morgen op vakantie gaat, maakt je dag veel leuker in plaats van denken aan de was die je morgen op móet hangen. Met een goede focus hou je het vakantiegevoel langer vast en dat maakt alles leuker én makkelijker.

Lees ook:
Yes! Kindvrij op vakantie!