fbpx

Q&A: Wat doe je met je spaargeld als de rente laag is?

spaargeld rente

Dhr. Hagevoort uit Breda vraagt: Wat kan ik het beste met mijn spaargeld doen nu de rente zo laag is? Ondernemer en geldexpert Annemarie van Gaal geeft antwoord.

Lees ook:
De negatieve spaarrente: zou het dan echt?

Wat kan ik het beste met mijn spaargeld doen nu de rente zo laag is?

” Als u het puur rationeel bekijkt, dan is een hoog bedrag op uw spaarrekening niet slim. Zorg ervoor dat u voldoende op de spaarrekening houdt voor onverwachte uitgaven, als de auto of de wasmachine kapotgaat bijvoorbeeld. Maar meer is niet nodig, want u krijgt geen rente op uw spaargeld en door de inflatie wordt uw geld ieder jaar minder waard. Als u meer dan 50.000 euro aan vermogen heeft, betaalt u vermogensbelasting en afhankelijk van bij welke bank u uw geld heeft gestald, betaalt u vanaf een paar ton spaargeld ook een negatieve rente van 0,5 procent. Dus veel spaargeld kost geld. Als u een hypotheek heeft, kunt u ieder jaar een deel boetevrij aflossen en dat is altijd een goede bestemming voor uw spaargeld. U kunt uw geld ook beleggen. Natuurlijk is het belangrijk dat u zich bewust bent van de risico’s van beleggen. Beleg dus alleen met geld dat u bijvoorbeeld de komende zeven jaar niet nodig hebt.”

Annemarie van Gaal

Annemarie was o.a. te zien in de tv-programma’s Dragon’s den, Ten einde raad (NCRV), Een dubbeltje op zijn kant (RTL4) en Divorce hotel.

Afbeelding: Ⓒ Carli Hermes

Heeft u ook een vraag op het gebied van psyche, geld, computers of huis en tuin? Onze experts zitten klaar. Mail naar redactie@blijtijds.nl

Tekst: Lieneke van der Fluit