fbpx

Deze sporten doe je makkelijk vanuit huis

sporten vrouw

Beweging is een belangrijke succesfactor om gezond ouder te worden. Ben jij een fanatieke sporter of is jezelf aansluiten bij een sportclub voor jou een brug te ver? In het laatste geval hebben wij goed nieuws: de onderstaande vijf sporten kun je lekker thuis beoefenen.

Lees ook:
Ben jij fit? Gebruik deze checklist

Sporten of bewegen, maakt het uit?

Het advies aan alle volwassen mensen is dat ze minstens vijf dagen per week minimaal een half uur per dag bewegen. Hoe, dat maakt niet zo veel uit. Belangrijk is dat je hartslag wat toeneemt en er mag ook best hier en daar een druppel zweet vallen. Met onderstaande sporten gaat je dat zeker lukken:

1. Krachttraining

Een vergissing die veel mensen maken is dat krachttraining groots en zwaar moet zijn. Terwijl het vaak juist de kleine oefeningen zijn waarmee je al flinke stappen kunt zetten. Afhankelijk van de spiergroepen die je wilt trainen kun je op internet oefeningen opzoeken, of vraag eens aan een fysiotherapeut wat goed is om bijvoorbeeld je rug te versterken. Leuke tips om oefeningen te doen met materialen die je al in huis hebt vind je hier. 

2. Work-out video

Denk aan ‘Goedemorgen Nederland’, waarin een sportdocent met een groepje cardio- en krachtoefeningen doet op muziek. Het grote voordeel hiervan is dat je instructies krijgt van een ervaren docent en dus niet ‘zomaar’ iets doet. Ook op YouTube zijn veel work-out video’s te vinden voor vijftigplussers. 

3. Cardiotraining

Herleef het kind in jezelf en ga touwtje springen! Dat is niet alleen leuk maar ook ontzettend goed voor je conditie. Het enige wat je nodig hebt is een springtouw (niet van plastic, die zijn te licht). Heb je last van je bekkenbodemspier? Dan is hoepelen misschien meer jouw ding. Hiervoor hoef je geen professionele hoepel aan te schaffen, een speelgoed hoepel volstaat ook. Zet lekker de tv aan, stap in de hoepel en werk aan je conditie en souplesse terwijl je een serie kijkt. 

sporten yoga

4. Pilates

Wel eens van pilates gehoord? Het is een ‘rustige’ sport die je veelal liggend beoefent. Pilates is heel goed voor je buik- en rugspieren. Er staan veel video’s online. Om pilates te doen is het fijn als je een yogamatje in huis hebt.

5. Dansen

Dansen geen sporten? Echt wel! Het is een hele goede manier om je lichaam gezond te houden. Je wordt er niet alleen lekker flexibel van, het verlaagt ook nog je stressniveau. Je kunt natuurlijk lekker los gaan naar eigen inzicht en fantasie, maar ook op zoek gaan naar bijvoorbeeld Zumba filmpjes op YouTube. 

Lees ook:
Een half uur bewegen per dag, kleine moeite groots resultaat