fbpx

4 tips om gezond de herfst door te komen

gezond de herfst door

Heb jij geen zin om dit jaar te sukkelen vanwege herfstkwaaltjes? Neem de volgende tips ter harte en ga gezond de herfst door!

Lees ook:
Verkouden? Uitzieken!

Gezond de herfst door

gezond de herfst door thee

1. Zoek het licht op

We noemden ‘m al even: vitamine D is broodnodig voor je weerstand. Vitamine D bouw je op door in aanraking te komen met zonlicht én door het eten van producten waar veel vitamine D in zit, zoals vette vis en margarine. Streef ernaar om in de herfst dagelijks dertig minuten buiten door te brengen.

2. Gezond de herfst door: ventileer

Veel mensen denken dat je de ramen bij kouder weer dicht moet houden. Toch doe je er goed aan om dagelijks de ramen even open te zetten, juist wanneer het kouder wordt! Omdat de temperatuur buiten daalt gaat de verwarming aan en wordt het huis vochtiger. Een broedplaats voor bacteriën en schimmels, die op hun beurt slecht zijn voor je weerstand.

3. Minimaliseer het gebruik van je verwarming

In het verlengde van de tip om goed te ventileren: warme lucht in huis zorgt voor droge huid en slijmvliezen. Die slijmvliezen zijn juist hard nodig om bacteriën buiten de deur te houden. Natuurlijk hoef je geen kou te lijden, maar vergeet niet om de verwarming uit te zetten als het huis eenmaal om temperatuur is.

spinazie gezond de herfst door

4. Eet gezond

Gezond eten is natuurlijk altijd goed, ongeacht het seizoen. Maar zodra de herfst haar intrede doet kun je bijvoorbeeld extra veel koolsoorten en spinazie eten. Hier zit veel ijzer in, wat goed is voor je energieniveau.

Lees ook:
Herfstkwaaltjes: typische gezondheidsklachten bij dit weer