fbpx

6 groenten die goed zijn voor je huid

groente voor je huid broccoli

Dat groente gezond is, is geen nieuws. Het zit vol voedingsstoffen en vitamines. Maar wist jij al dat er bepaalde groenten zijn die stoffen bevatten die extra goed zijn voor je huid? Noem het de ‘superfoods’ onder de groenten: eet je huid stralend met deze zes soorten.

Lees ook:
5 makkelijke tips om meer groente en fruit te eten

Mooi van binnenuit met groenten voor je huid

Een gezonde huid krijgt niet iedereen cadeau en jammer maar waar: een oudere huid vraagt vaak om meer verzorging. Die verzorging zit ‘m niet alleen in wat je op je huid smeert, maar komt ook van binnenuit. Voeding, en in dit geval groenten, kunnen veel bijdragen aan de gezondheid van jouw huid. Klinkt dit jou als muziek in de oren? 

Deze 6 soorten groenten zijn goed voor je huid

1. Broccoli

Broccoli is een van de weinige groenten die eigenlijk een bloem is. Van deze bloemsoort eet je waarschijnlijk de roosjes op. Totdat je dit leest. De steel van een broccoli bevat namelijk minstens zo veel vitaminen en mineralen. Welke dat zijn? Vitamine A,B, C, E en K en de mineralen calcium, fosfor en kalium. Kalium is bijvoorbeeld goed voor de vochtbalans en dus de hydratatie van je huid. Bij Hema shop je nu huidverzorgingsproducten met broccoli-olie er in verwerkt. 

rode paprika groenten voor je huid

2. Rode Paprika

Ben je grieperig en wil je een shot vitamine C? Vergeet de sinaasappels, pak een paprika! Die bevat er namelijk veel meer van! Vitamine C helpt bij de aanmaak van bindweefsel, kan zonneschade beperken en zorgt daarmee voor een gezonde en stevige huid. 

3. Wortel

Weer zo’n vitaminebom! Wortels bevatten veel vitamine A, wat goed is voor het herstellen van je huid. Wortel bevat ook caroteen, het stofje dat melanine ondersteunt. Melanine draagt bij aan het donker worden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. En dan komt ook die vitamine A weer om de hoek kijken: caroteen wordt omgezet in vitamine A, die verbranding van de huid weer tegengaat.

groente bieten

4. Rode kool

Rode kool is zo’n groente waar je van moet houden. Maar als je er van houdt dan kun je het naar hartenlust eten. Deze groente bevat veel vitamine C en calcium maar ook thiocynaat, een stof die ontstekingen tegengaat. 

5. Rode bieten

Rode bietjes bevatten veel vitamines en zijn een bron van foliumzuur. Dit mineraal zorgt ervoor dat je lijf en huid sneller nieuwe cellen aanmaken waardoor wondjes beter genezen. Het sap van de biet stimuleert de bloedtoevoer naar onze hersenen, wat weer goed is voor onze teint.  

6. Avocado

Of hij nou tot de groenten of fruit behoort: avocado laat je stralen. Hier zitten de vitamines A, B6, C en K in. Eigenschappen van vitamine A heb je al kunnen lezen, maar wist je dat het ook helpt bij het zuiveren van je huid? Net als de aminozuren die in avocado zitten trouwens. Die beschermen je huid ook nog tegen viezigheid van buitenaf. Tenslotte bevat een avocado veel antioxidanten die je lijf ontgiften en huidveroudering tegengaan.

Lees ook:
Dus daarom haal je altijd een paprika in huis!