fbpx

5 x dingen om te doen in de herfst

Als de blaadjes van de bomen vallen en de thermostaat weer een graad of drie opgeschroefd moet worden, dan weet je: het is herfst! Verraderlijk om op je vrije dag met een dekentje op de bank te kruipen: je komt er niet meer van af. Af en toe is dat heerlijk, maar niet het hele seizoen. Met deze fijne activiteiten kom je de herfst door! 

Lees ook:
4 tips om gezond de herfst door te komen

Dingen om te doen in de herfst

1. Haal je haaknaalden van stal

Waar is die tijd gebleven dat we nog eens achter ons naaimachine kropen of onze haaknaalden tevoorschijn haalden? Het lijkt wel of er 1001 dingen voor in de plaats zijn gekomen. En bovendien is een sjaal bij de Hennis halen toch veel gemakkelijker? Welnee! Een patroon is tegenwoordig zo gedownload. Bekijk hier hoe je zelf pompoms kunt maken om jouw herfstsjaal mee af te maken. Origineel en ontspannend!

2. Ga het bos in

Pak die hoge regenlaarzen van het rek, en pik een mooi stukje bos uit bij jou in de buurt. Wandel eens een pas langzamer en kijk vooral goed om je heen. Je zult verbaasd zijn over wat voor moois je tegenkomt: paddestoelen, dennenappels, mos… Om de activiteit nog iets verder door te trekken, neem je een wegwerpcamera mee waar je de mooiste vondsten in het bos mee vastlegt. Laat het rolletje ontwikkelen en maak een plakboek van jouw unieke herfstwandeling. Deze activiteit is leuk in je eentje, maar ook gegarandeerd een succesverhaal met je (klein)kinderen. 

3. Zuiver jezelf

Herfst is loslaten. Huid en haren zijn uitgeput na maandenlang blootgesteld te zijn aan de zon. En die extra vakantiekilo’s laten je er ook niet bepaald stralender uitzien. De ideale gelegenheid om te ‘detoxen’; jezelf zuiveren van toxines en afvalstoffen. Of creëer je eigen thuis-spa, een ultiem verwenmoment om alle stress van je af te spoelen.

4. Lees een boek 

Jaaa, toch een excuus om op de bank te kruipen: Lees een boek! Ken je je eigen boekenkast al van voor naar achter? Doe dan een boekenruil met vrienden! Dit is de boekenselectie die Blijtijds samenstelde voor (grijze) herfstdagen.

5. Maak een stamppot

Als de dagen donker, kil en nat zijn is er niets troostrijkers dan een pan dampende stamppot op tafel. Door seizoensgebonden voedsel te eten, brengen we onszelf in balans met de wereld om ons heen. Maak er dus eentje met pompoen, pastinaak of venkel; helemaal herfst!

Lees ook:
Herfstachtig weer op komst