fbpx

5 tips om het gewoontedier in jezelf los te laten

 

 

gewoontedier loslaten giraffe

Je bent al snel geneigd om iedere avond aan dezelfde kant van het bed te kruipen. En op maandag toch maar weer spaghetti bolognese op tafel te zetten en direct daarna de televisie aan te slingeren. Maar hoe fijn is het als je die gewoontes laat voor wat ze zijn en het gewoon even allemaal nét iets anders doet. Word je een stuk leuker van! Bij deze, een plan van aanpak om het gewoontedier in jezelf los te laten.

Lees ook:
7 oefeningen om je hersenen te trainen

Het gewoontedier loslaten doe je zo

gewoontedier elke dag koffie

1. Drink koffie op smaak

De meeste mensen starten hun dag op met een lekkere kop koffie. Je wordt er energieker van en de geur van verse koffie in de ochtend is onweerstaanbaar. Maar waarom zijn we pas echt wakker als we een bakkie pleur achter de kiezen hebben? Of één, twee of drie? Je kunt je dag ook heel anders starten, namelijk met een zelfgemaakt sapje of een kop verse muntthee. Wedden dat jouw uitgestelde bak koffie om 11.00 uur ineens een stuk beter smaakt.

2. Lig eens aan de andere kant van het bed

Zoals de meeste stellen heeft ieder z’n favoriete kant in bed. Omdat het ooit zo is begonnen en je nooit meer van plek gewisseld hebt. Als wij denken aan het gewoontedier, staat deze bovenaan ons lijstje. Want hoe saai is het eigenlijk dat je iedere nacht, op dezelfde manier, in bed ligt. Wil jij echt het gewoontedier in je loslaten en het allemaal even nét iets anders doen? Kruip dan eens aan de andere kant van het bed. Wij zijn stiekem wel benieuwd naar je reactie en die van je partner. Ook als je geen partner hebt, is dit een goede test voor jezelf.

gewoontedier mail bureau

3. Uit eten op maandag

Voor de meeste mensen staat maandag niet als favoriete dag in de agenda. Met moeite laat je het fijne weekend achter je en je moet er nu echt aan geloven dat de werkweek weer is begonnen. Ga jij jezelf ‘s avonds dan ook nog eens verplichten om je week fris en gezond te starten met een stamppotje op tafel, dan is het cirkeltje pas echt rond: jouw gewone maandag. Maar het hoeft niet! Doe het eens anders en ga op maandag lekker uit eten.

4. Start je werkdag niet met je e-mail

Nog zo’n gewoonte die je vast herkent als je een kantoorbaan hebt. Het eerste wat je doet is je mail checken. Voor je het weet heb je het ene mailtje naar het andere afgehandeld en is de tijd voorbij gevlogen. Eigenlijk zonde, want juist die tijd kun je heel nuttig besteden. In de ochtend ben je vaak nog lekker scherp, dus kun je beter starten met je minst leuke klus van die dag. Je kan het maar gehad hebben!

5. Stop met zeggen hoeveel iets kost

Je bent apetrots op je nieuwe jas die je voor een prikkie op de kop hebt getikt. De complimentjes stromen binnen en jij neemt ze met liefde in ontvangst. Maar niet voordat jij hebt gezegd dat je deze jas voor nog geen drie tientjes heb gekocht. Dat wil je het liefst met de hele wereld delen. Probeer de volgende keer eens om de prijs niet te noemen, een bedankje is genoeg!

Lees ook:
Altijd te laat? Je kunt er iets aan doen!