fbpx

5x mode terug van weggeweest!

Mode vroeger

Vallen jouw (klein)kinderen ook zowat om als ze jouw foto’s van vroeger zien?  Enorme schoudervulling, een geruite knickerbocker of een bruin, corduroy broekpak… Laat ze maar lachen! Sommige items worden vanzelf weer mode. Als je maar lang genoeg wacht!

Lees ook:
Tweedehands kleding kopen heet nu: vintage shoppen

Mode terug van weggeweest!

mode vroeger vintage

1. De witte sportsok, eerlijk?

Witte, badstof sportsokken, wie had ze niet? We kochten ze in een pak van vijf op de markt. En omdat iedereen ze had, koos je voor een sokkenpaar met een fijn blauw of mintgroen streepje aan de bovenkant, zodat je die van jou en je zus uit elkaar kon houden. Opeens waren die hoog opgetrokken sokken echt belachelijk, een ware afknapper zelfs. Tot nu. Bekende Nederlandse rapartiesten stappen zonder gêne in de witte sportsok en daarna in de slipper. En de jeugd volgt. En jij? Durf jij het nog een keer aan?

2. Het foute John de Wolf overhemd

Weet je wat nu in de mode is? Damesoverhemden en tops met vlakken en lijnen in kleurcombinaties die behoorlijk op je afkomen, en met een koord- en kettingprint in goud. Is dit echt nieuw of een copycat van jaren ’80 icoon en voetballer John de Wolf, die Nederland verraste met zijn opzichtige kledinglijn? Zijn overhemden verdwenen bij veel gezinnen in de verkleedkist, alleen nog goed voor gekke partijtjes. Verder kon je ze aan de straatstenen niet kwijt. Maar anno 2019 kunnen ze weer. Hoe bonter hoe beter!

3. Mode: oorwarmers bij oplopende temperaturen

Felgekleurde oorwarmers domineerden in de jaren ’80 het straatbeeld. Ze hadden het model van een koptelefoon en waren bedoeld om de oren buitenshuis warm te houden. Maar ook als de temperatuur ver boven nul was, werden ze gewoon opgezet, want ja.. het was de trend. Had jij ook van die pluche kussentjes aan weerskanten van je hoofd? Ze zijn weer helemaal hip. Niet alleen voor kinderen; ook volwassen maken er de blits mee.

mode vintage kleding

4. De fluffy beenwarmer in de winter

In de jaren ’80 werd menig oma en moeder aan het breien gezet; opeens wilden we allemaal een paar beenwarmers, geïnspireerd op Jane Fonda met haar fitnessvideo’s en op Olivia Newton John die ze droeg in de clip Physical, in combinatie met een ultra strak gympakje en een nog strakkere glimmende legging. Wij droegen de beenwarmers opgewekt onder een rok of over een strakke broek, en dan het liefst zo groot en fluffy mogelijk! Ze kunnen weer, deze winter. Minstens even hip als toen.

5. De skibroek, voor off piste

En wat te denken van de skibroek? Ze hangen in de winter in allerlei kleuren in de rekken. En dan hebben we het niet over die dikke, gewatteerde gevallen met bretel, voor op de piste. Maar over de skibroek die in 1993 dé modetrend was. Weet jij dat nog? Het model had onderaan de pijp een band van elastiek, die je onder je voeten moest doen. Dat het elastiek behoorlijk sneed en je na een avondje uit geen voetzolen meer overhad, nam je maar voor lief. Hij is in de winter weer verkrijgbaar: de broek inclusief het bijbehorende, nostalgische gevoel!

Lees ook:
Hardnekkige vlekken in je vakantiekleding? Zo haal je ze weg!