fbpx

7 middeltjes die helpen tegen jeukende muggenbulten

muggenbulten middeltjes

Ben je helemaal lek geprikt door de vervelende zoemers die vannacht (blijkbaar) door je slaapkamer vlogen? Zolang je niet krabt, verdwijnen de muggenbulten het snelst. Maar eh… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er middeltjes in jouw keukenkast die de jeuk van jouw muggenbult doen verminderen. En wel deze zeven:

Lees ook:
5 planten die muggen verjagen

Middeltjes die helpen tegen jeukende muggenbulten

muggen verjagen

Theezakje

Oplossingen zijn overal om je heen. Staat er toevallig nog een gebruikt theezakje op het aanrecht? Knijp ‘m even goed uit en duw dan het vochtige zakje tegen de muggenbult. 

Citroen(sap) of azijn

Hoe zuurder, hoe beter. Het bijtende zuur zorgt er namelijk voor dat je huid tijdelijk verdoofd wordt en de jeuk afneemt. Snijd een citroen in plakjes en leg een plakje op elke muggenbult. Of je kunt een beetje sap of (appel)azijn op een watje doen en deppen.

IJs

Verkoel de muggenbult door wat ijsklontjes of een koelelement even kort er op te houden. Zo wordt de plek als het ware licht verdoofd en zal de jeuk even wegblijven.

Lepel

Houd een lepel onder de hete kraan en plaatst de lepel met de bolle kant op de bult. De hitte neutraliseert de stof die de jeuk veroorzaakt.

Bananenschil

Dat de banaan een superfood is, wisten we al. Maar het helpt dus ook als medicijn tegen jeuk. Wrijf de binnenkant van de schil over de muggenbult en de jeuk zal minder worden. De suikers die binnenin een bananenschil zitten, onttrekken vocht uit de muggenbult.

Tandpasta

Heb jij tandpasta met muntsmaak in jouw badkamer staan? Smeer een toefje ervan op de plek waar je gestoken bent. Munt heeft een kalmerende werking en verzacht de jeuk.

Speeksel met suiker

Niet de smakelijkste maar wel de handigste oplossing: spuug op je vinger en strooi er wat suiker overheen. Wrijf het speeksel-suiker mengsel over de muggenbult. En, weg jeuk!

Lees ook:
5 tips om een mierenplaag in en om je huis te bestrijden