fbpx

Slapen met een knuffel als volwassene: waarom doen we dat?

knuffel beer

Hoe oud we ook zijn… We blijven stiekem nog allemaal grote kinderen, nietwaar? Iets te fanatiek met spelletjes of beukenootjes zoeken in het bos. Maar een enkeling gaat niet naar bed zonder zijn pluche huisdier. Om déze redenen slapen ook volwassenen nog met een knuffel in bed.

Lees ook:
Eindelijk bewezen: je slaapt beter met je hond als slaappartner

Slapen met een knuffel

Heb jij ook een Teddy, Boris of Pluisje die kosten wat kost mee dat bed in moet? Wees gerust, je bent niet abnormaal. Er slapen veel meer volwassenen met een knuffel dan je denkt: ongeveer één derde pleit zich schuldig. Zowel mannen als vrouwen. Alleen komt niemand er graag voor uit en schamen we ons omdat het kinderachtig zou zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo?

teddy beer

Pure gewoonte

Sommigen slapen met hun knuffeldier uit pure gewoonte. Waarom zou je met iets stoppen als het fijn is? Dat je toevallig het ledikantje ontgroeid bent, is nog geen reden om de knuffel bij het grof vuil te zetten. Het was ooit immers je beste vriend. Noem het een hang naar vroeger of een levenslange belofte om voor je huisdier te zorgen, al is hij van pluche.

Veiligheid

Maar de meeste volwassenen slapen met hun knuffel voor dat aangename gevoel van veiligheid, warmte en geborgenheid wat het hen geeft. Vooral in tijden dat we iets nieuws beginnen, zoals tijdens een banenwissel of verhuizing, pakken we ons knuffeldier er weer bij. De teddybeer voelt dan als de constante binnen alle verandering die plaatsvindt in je leven.

Knuffel als kussen

Dan heb je ook nog een deel die knuffels in hun bed heeft liggen voor de opvulling. Praktisch? Nee. Ze gebruiken liever hun knuffelbeer als steuntje of hoofdkussen dan de borst van hun partner. Misschien deze maar eens lezen: 5 redenen waarom apart slapen geen gek idee is. De kans dat je wakker wordt met nekpijn is dan overigens ook een stuk minder groot.

Lees ook:
6x tips om je bed schoon te houden