fbpx

5 vragen aan je reisverzekering: met een gerust hart op reis

reisverzekering reis

Nu die tweede golf op de loer ligt, worden ook onze nieuwe vakantieplannen flink in de war gegooid. Er rest ons een aantal vragen over onze reisverzekering: krijgen we ons geld terug als een reisbestemming omspringt van een geel naar een rood reisadvies? Kunnen we überhaupt nog met een gerust hart op reis? Lees hier het antwoord!

Lees ook:
5x voordelen van op de bonnefooi reizen

reisverzekering vakantie

Reisverzekering, altijd doen

Het is altijd een goed idee om een reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Je speelt hiermee op safe: niet alleen met corona-gerelateerde gevallen maar ook wanneer bijvoorbeeld je bagage wordt gestolen. Toch zijn er wat haken en ogen verbonden aan het dekken van eventuele kosten die je maakt door het coronavirus:

Is mijn reisverzekering altijd geldig?

In landen met een groen of geel reisadvies is je reisverzekering geldig. Je reisverzekering geeft geen dekking als je naar een gebied reist dat wordt afgeraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat als het reisadvies verandert vóór je vakantie?

Zie je jouw reisbestemming op rood springen net voordat je het vliegtuig instapt? Dan is jouw reisorganisatie verantwoordelijk voor het uitvoeren van de reis. Als deze niet kan worden uitgevoerd, word je door de organisatie gecompenseerd, vaak (gewenst) in de vorm van een voucher.

Wat als het reisadvies verandert tijdens je vakantie?

Als het reisadvies tijdens je vakantie verandert naar oranje of rood, blijft de dekking op je huidige reisverzekering bestaan tót het eerstvolgende moment dat je naar huis kunt gaan. Besluit je zelf om langer te blijven? Dan vervalt je dekking.

Kan de reis wel doorgaan, maar wil je zelf annuleren? 

Is het reisadvies voor jouw vakantiereis nog steeds groen of geel, maar betwijfel je of je wel moet gaan? Dan ben je te laat om kosteloos te cancelen… Mits je vóór coronatijd een doorlopende annuleringsverzekering hebt afgesloten met aanvullende dekking ‘Terrorisme en Natuurrampen’.

Vergelijken

Met kiezen voor de beste of meest uitgebreide reisverzekering tegen het voordeligste premietarief kun je wel een tijdje bezig zijn. Oké, het is een minder leuke aspect van je vakantievoorbereiding – maar vooral in deze tijd – een must om met een gerust hart op vakantie te kunnen. De tarieven van reisverzekeringen van zorgverzekeraars, via het reisbureau of bijvoorbeeld van de ANWB lopen sterk uiteen. Kijk en vergelijk op Consumentenbond.

Lees ook:
Reisverzekering via het reisbureau? Denk 2x na