fbpx

7x Bijzonder overnachten in Nederland

bijzonder overnachten

Om de meest bijzondere plekjes te ontdekken hoef je soms helemaal niet ver van huis. Blijtijds tipt: 7 bijzondere plekken om te overnachten in eigen land.

Lees ook:
Eilandhoppen op de Wadden, wat kun je er doen?

Bijzonder overnachten: slapen tussen verborgen schatten

Het behoeft inmiddels geen uitleg meer dat een nachtje weg in Nederland vanwege de coronamaatregelen ineens stukken populairder is geworden. Maar ook los van de pandemie is ons land er echt eentje vol verborgen schatten en parels. De volgende plekjes zijn dan ook niet alleen bijzonder om te overnachten maar bevinden zich ook nog eens in een omgeving die een bezoekje meer dan waard is!

7 x bijzonder overnachten in Nederland

Van natuurlijk tot stedelijk: op deze plekken is het bijzonder en fijn overnachten. Wij tippen je in willekeurige volgorde.

1. Overnachten in een brugwachtershuisje

Een unieke kans om onze hoofdstad vanuit een ander perspectief te bekijken, die grijp je aan als je een kamer boekt in een van de 28 brugwachtershuisjes op de Amsterdamse grachten. De huisjes stonden leeg sinds er een centraal systeem is waarmee alle bruggen in de stad worden bediend en daar speelde Sweets Hotel op in. Nu zijn alle huisjes omgetoverd tot hotelsuites en je boekt er een voor twee personen vanaf € 130 euro per nacht.

2. Bij het ruisen van de zee

Wie graag geniet van een lange strandwandeling, een mooie zwerm meeuwen en het klotsen van de golven op de branding gaat natuurlijk een nachtje pál aan zee slapen. De strandhuisjes van Stranddroom in Domburg staan op het strand en hebben dus stuk voor stuk uitzicht op niets anders dan de mooie zee. Een standaardhuisje is voor zes personen, er zijn luxere huisjes én huisjes voor senioren en mensen met een beperking. Je boekt een huisje vanaf € 300 per weekend.

3. Lekker slapen in een vliegtuig

Dat klinkt bijna paradoxaal, want slapen in een vliegtuig wordt door de meeste mensen niet als ‘lekker’ ervaren. Bij B&B Friendship in Hoogerheide staat een oude Fokker f27 gelukkig stevig aan de grond, zijn de bedden zacht, is er een sauna en een kleine bioscoop. Wil je even echte grond onder je voeten? In de Brabantse omgeving is voldoende te ontdekken! Je boekt een nachtje in de Fokker vanaf € 195.

4. Natuur, rust en ruimte in een eco cottage

In natuurgebied de Krabbelaarsbank vind je (verspreid over het gebied) dertig kleine huisjes die op en top ecologisch zijn. Dat wil zeggen: groen gebouwd en groen in gebruik. Hier is het bijzonder overnachten omdat er – los van de huisjes en de receptie – niets anders is dan de wonderschone natuur. Een verborgen plekje wat tóch prima toegankelijk is. De huisjes zijn geschikt voor vier personen.

bijzonder overnachten 2

5. Overnachten op hoog niveau

Wie een logeerpartij op hoogte wel kan waarderen kijkt z’n ogen uit in deze bijzondere havenkraan aan de rand van het centrum van Den Bosch. Het uitzicht bepaal je zelf want de kraan is draaibaar en de bezoeker mag aan de knoppen zitten! Dit plekje is niet alleen uniek, maar ook voorzien van alle luxe die je van een beetje hotel mag verwachten. De inrichting is hip en jong. Perfect voor avonturiers! Je boekt hier een nachtje vanaf € 185.

6. In het huis van bewaring

Je wordt er niet meer opgesloten al zou je het graag willen. Toch kun je ervaren hoe het is om in een gevangenis te slapen en wel in Het huis van bewaring in Almelo. De cellen, kapel en cipierskamers zijn stuk voor stuk omgebouwd tot mooie hotelkamers met verschillende (luxe) thema’s. Dit hotel ligt in het centrum van Almelo, een prima plek om  even aan thuis te ontsnappen! Overnachten kan hier vanaf € 78, maar dan slaap je in een voormalige kamer van de maatschappelijk werksters. Wil je echt in de cel? Dat kan vanaf € 88.

7. Altijd een lichtpuntje

Na jarenlang dienst te hebben gedaan doofde het licht in de vuurtoren van Harlingen. Inmiddels is de toren gerestaureerd en omgetoverd tot een plek waar ieder etmaal twee mensen kunnen verblijven, hoog boven de handelsstad en op de grens van land en wad. De vuurtoren bestaat uit drie verdiepingen die enkel met de trap te bereiken zijn. Het is dus even een klim, maar wat je ervoor terugkrijgt is ronduit bijzonder. Verblijf is vanaf € 319 euro voor een etmaal.

Lees ook:
4 bestemmingen voor een weekendje weg met vriendinnen