fbpx

Deze reizen maak je geheel coronaproof

reizen coronaproof

Goed nieuws: we mogen weer reizen! Wel met de nodige aanpassingen weliswaar, en misschien vind je het nog helemaal niet zo fijn om weer op pad te gaan… Maar in dat geval hebben wij wat leuke dingen voor je verzameld. Reizen die je geheel coronaproof kunt maken!

Lees ook:
Niet naar het buitenland? Ervaar het vakantiegevoel dicht bij huis

Roadtrip: met een retro vakantiebus door Nederland

Droom jij ook al jaren van de vrijheid van een campervakantie, maar heb je niet de middelen om zelf een dure camper aan te schaffen? Geen probleem, wij vonden de website GoBoony, dat als het ware een soort Airbnb voor campers is. Iemand zet zijn camper te huur, jij kunt ‘m huren. Het fijne aan zo’n camper is dat je eigenlijk je eigen huisje op wielen hebt waarmee je heerlijke rustige plekken in de natuur kunt aandoen. Geen andere mensen om je heen, geen massatoerisme… Oftewel: coronaproof reizen!

reizen coronaproof

Je eigen kampeervlot op het water

In het piepkleine Brabantse plaatsje De Heen hebben ze iets leuks bedacht: een kampeervlot. Oftewel: slapen in een tent óp het water! Helemaal jouw eigen plekje, te midden van de natuur, zonder andere mensen om je heen. De vlotten liggen op een ruime afstand van elkaar, minimaal 25 meter. En de eigenaren hebben geregeld dat je, geheel coronaproof, een eigen toilet en douche krijgt toegewezen. En mocht je denken dat dit logeren op een vlot al leuk genoeg is: je krijgt er meteen ook een kano bij om je overdag lekker te vermaken. De kano en het vlot worden na elk verblijf grondig schoongemaakt. 

Met een huurcamper door Spaanse landschappen

Wil je graag tóch even wat andere landschappen dan de Nederlandse, maar vind je het vooralsnog niet fijn een hotel in bijvoorbeeld Spanje te boeken? Ga dan voor een huurcamper in het Spaanse land. De Nederlandse Frank Ooms verhuurt al 25 jaar campers vanuit Malaga, waar hij woont. Op zijn website deelt hij ook nog de mooiste roadtrip routes voor je. Dwars door de prachtige landschappen van Andalusië. Langs schitterende meren en oogverblindende witte dorpjes. Ook hier geldt weer: je eigen huisje op wielen, dus weinig andere mensen om je heen!

Met de auto naar de rustige natuur van de Alpen 

Voor wie de bergen in Nederland mist, hebben we nog een fijne bestemming: de Franse, Zwitserse of Oostenrijkse Alpen. In de winter worden deze gebieden overspoeld met toeristen, maar in de zomermaanden is het er vele malen rustiger. En zéker niet minder mooi. Zoek een huisje in de natuur, reis er met je eigen auto naartoe, ga wandelen op rustige plekken in de bergen en geniet. 

Lees ook:
Magisch verschijnsel: het Noorderlicht zien