fbpx

Dutjesbar: even slapen tussen de bedrijven door

dutjesbar slapen

Zzz… Het middagdutje. Misschien wel het fijnste moment van de dag. Ideaal op een vrije dag. Maar als je van huis bent, gaat dat inplannen net iets lastiger. Tijdens een tripje naar Brussel maakten we kennis met een dutjesbar: een bar waar slapen een must is. Welterusten!

Lees ook:
Een powernap: wel of niet doen

slapen kantoor

De dutjesbar

In Europa vestigde de eerste dutjesbar ‘Siesta and Go’ in Madrid. Iets dichterbij, in Brussel, is onlangs hetzelfde concept geopend onder de naam ‘PAUZ bar à sièste’. In deze dutjesbar vind je zes individuele relaxatieruimtes, met extra services als massages of lichttherapie. Voor een uurtje dutten op een stapelbed betaal je acht euro, een privékamer kost je veertien euro per uur. Inclusief schone lakens en een wekdienst van het personeel, als het tijd is om weer op te staan.

Slapen op werk

Een plek waar je tussen alle werkzaamheden door even lekker kunt slapen… Ze zouden er overal eentje moeten hebben. Want dat een werkdag van acht uur niet per se efficiënt is, heb je vast zelf al ondervonden. Op kantoor slaat zo tussen 14:00 en 16:00 uur de middagdip in. Je ziet steeds meer dat werknemers in die tijd even de buitenlucht opzoeken voor een blokje om. Prima alternatief.

Écht nuttig of belevingsding?

In landen als Spanje, Japan en Argentinië is het de normaalste zaak van de wereld om ’s middags een siësta in te lassen. De dutjesbars schieten daar dan ook als paddestoelen uit de grond. Stel er zou bij jou in de buurt een dutjesbar openen, zou jij er dan naartoe gaan? Of denk je dat het leuk is als eenmalige beleving? Wij slapen er nog een nachtje over…

Lees ook:
7 tips om niet sneller maar wel slimmer te werken