fbpx

Het ultieme vakantiegevoel op het water

vakantiegevoel op het water

Vakantie in Nederland saai? Welnee! Nederland is een waterland. En daarmee kunnen we zo tal van te gekke activiteiten opnoemen die je in ons kikkerlandje kunt doen. Activiteiten die je meteen een ultiem vakantiegevoel bezorgen. Twijfel je nog steeds? Lees dan onze onderstaande tips eens goed door. Daarna sta jij vast en zeker binnenkort op het water. In Nederland!

Lees ook:
Niet naar het buitenland? Ervaar het vakantiegevoel dicht bij huis

Sporten én ontspannen: hup, op die sup

Het is helemaal hip en happening: suppen, oftewel stand up paddling. Niet onterecht, want suppen is naast sportief ook nog eens een heel ontspannende ervaring. Je kunt zomaar ineens op de mooiste plekjes op het water belanden. In serene stilte. En wees niet bang: suppen is helemaal zo moeilijk niet. Het eerste moment van het zitten op je board naar staan op je board is even spannend. Maar wanneer je eenmaal het vertrouwen in je benen hebt gevonden is het genieten geblazen! PS: wist je dat je ook yoga kunt beoefenen op de sup? Er zijn steeds meer organisaties die yogalessen op het water aanbieden!

vakantiegevoel op het water

Voor de kick: kitesurfen

Hou je wat meer van actie, dan is kitesurfen een must do. Deze sport wint steeds meer aan populariteit in ons land en dat is niet helemaal gek. Want wie dol is op een beetje spanning, komt met kitesurfen zeker te weten aan zijn trekken! Houd er wel rekening mee dat je zonder ervaring niet meteen meters hoog boven zee vliegt. Kitesurfen moet je leren, en het duurt even voordat je deze sport onder de knie hebt. Toch kan een lesje (of een paar lessen) kitesurfen al een enorm vakantiegevoel teweeg brengen. De hele dag op het water, nergens anders aan denken, je eigen grenzen verleggen… Klinkt heerlijk, toch? 

vakantiegevoel op het water

Unieke ervaring: slapen op een vlot

Slapen in een mooi boetiekhotel is leuk, slapen in een b&b ook… Maar heb je al eens gedacht aan slapen op een vlot? Jawel, óp het water! Denk eens aan de zonsondergang die je ziet vanuit je bed… De stilte die bijna hoorbaar is. Het geluid van vogels zo dichtbij. Op deze website kun je je kampeervlot huren in Zeeland en Limburg!

Gevoel van een schipper: huur een sloep voor een dag

Goed nieuws: voor het besturen van een boot hoef je niet meteen een vaarbewijs in je zak te hebben. Sterker nog: een sloep huren mag in principe iedereen. En wat is er leuker dan een dag lang lekker dobberen met je vrienden op het Hollandse water? Neem een grote picknickmand en een flesje wijn mee en het vakantiegevoel is compleet!

Lees ook:
Dit is waarom Nederland zo’n leuk vakantieland is