fbpx

Musea zijn weer geopend: 5x dit is er te zien in deze musea

museum tips

Stukje bij beetje gaat de wereld weer open. Vanaf 1 juni kunnen we weer volop cultuur snuiven in Nederlandse musea. Welk museum heb jij het meest gemist? Dit zijn onze 5 favorieten!

Lees ook:
Tips voor musea die je online kunt bezoeken

Zo ziet een museumbezoek er vanaf 1 juni uit

Goed nieuws dus voor de cultuursnuiver! Om er voor te zorgen dat we gezond en veilig door het museum kunnen struinen, zijn er landelijke regels opgesteld. Zo ziet een museumbezoek anno 2020 er uit:

  • Waar je eerst op de bonnefooi een museum binnenstapte, moet er nu voorafgaand aan een bezoek een reservering gemaakt worden: je koopt online een ticket en kiest een tijdvak uit. Bekijk op de website van jouw favoriete museum of hun ticketsysteem al beschikbaar is.
  • In het museum zijn er looproutes gemaakt die ervoor zorgen dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
  • Door het personeel wordt er extra gelet op hygiëne. Er zal overal handgel klaarstaan en er is genoeg ruimte om je handen te wassen.

5x dit is er te zien in deze musea

museum meisje

CODA Museum Apeldoorn

Hebben we begrippen als powervrouw, feminist en lady boss eigenlijk nog wel nodig? Feit is dat er regelmatig een verschil is in waardering tussen het werk van mannen en vrouwen. CODA Museum brengt kunst gemaakt door vrouwen onder de aandacht en legt daarbij een accent op werken waarbij twijfel, emotie, de persoonlijke wereld en intuïtie een wezenlijk deel uitmaken van het werk. De tentoonstelling The Future is Female – Love Letters toont tot en met 31 september het werk van ruim 40 kunstenaars die op eigenzinnige wijze vertellen over liefde, nieuwe denkpatronen, dromen en de werkelijkheid.

Kunstmuseum Den Haag

Heb jij nog Delfts blauwe kop en schotels in je kast staan? Wees er maar zuinig op want het aardewerk is gewild! Er schuilen fascinerende verhalen en een hoop schoonheid achter Delfts Blauw en ’s werelds grootste collectie kun je vanaf 1 juni bewonderen in het Kunstmuseum in Den Haag tijdens de tentoonstelling Het Wonder van Delfts Blauw

Museum Voorlinden Wassenaar

We herkennen het allemaal: dat ene beslissende ogenblik waarop alles in een stroomversnelling raakt. Ofwel, ‘het momentum’. Een kunstenaar is altijd op zoek naar dat moment waar het inzicht bij de toeschouwer binnenvalt, waardoor weer nieuwe ideeën ontstaan. Kun jij tijdens de tentoonsteling Momentum in Museum Voorlinden in Wassenaar ontdekken wat de kunstwerken je proberen te vertellen? 

Museum MORE Gorssel

Jan Beutener (88) is een kunstenaar die al meer dan vijftig jaar alledaagse dingen schildert. Van een stoeptegel tot aardappels en menselijke ledematen. Maar kopieën van de werkelijkheid zijn het nooit. Hij vermengt humor met melancholie en geeft details een unieke lading. In Museum MORE in Gorssel wordt een ode aan het oeuvre van Jan Beutener gebracht. Wandel langs 70 schilderijen en bewonder zijn vijftig jaar kunstenaarschap. 

Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Ben je altijd al benieuwd geweest wat er uit de Franse grotten gevist wordt? Of wat je zoal tegenkomt in de Merovingische grafvelden in Duitsland? Reserveer dan een ticket voor de tentoonstelling Oud-Europa in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Deze ‘vergeten’ museumcollectie bestaat uit archeologische objecten die uit heel Europa afkomstig zijn, en stammen uit de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Lees ook:
7x dingen waar Nederlanders goed in zijn