fbpx

Nazomer op komst: 3x leuke uitjes

nazomer uitjes

Op de valreep is er nog een nazomer op komst. Nèt nu we weer zin kregen in de herfst. Geen probleem hoor, we zomeren graag nog even door. Wat ga jij doen?

Lees ook:
6 tips voor een extra lang zomergevoel

3x leuke uitjes

nazomer eropuit

Kies een autoroute

Nederland ontdekken met de vrijheid die je eigen auto biedt. Toer met de zon op je snoet het glooiende heuvelland van Limburg door via de Mergellandroute (110 km) of doe de Elfstedentocht met de auto en rijd via de Friese Merenroute (119 km) langs pittoreske Friese dorpjes en bezienswaardigheden. Kijk voor meer autoroutes op ANWB.

Bezoek openluchtmusea

Op zoek naar een leuke buitenactiviteit waar je kleinkind én jij vol verwondering kunnen vertoeven? Reserveer dan bij één van deze openluchtmusea: Ga héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers of het rijk van de Romeinen in Museumpark Archeon. Bezoek Het Zuiderzeemuseum, waar je even helemaal waant in het Zuiderzeegebied en een dagje meedraait in de touwslagerij. Of reis in eigen land af naar het Midden-Oosten, oftewel museumpark Orientalis waar de kleurrijke werelden van drie culturen samenkomen.

Dwaal door tuin(inspiratie)parken

Het tuin(aanleg)seizoen is voorbij, maar de laatste zonnestralen van de zomer kunnen we prima meepakken in één van deze grote tuininspiratieparken: (ver)dwaal op je dooie gemakje door de Kasteeltuinen van Arcen of de Botanische tuinen in Utrecht. Of breng een bezoekje aan de beroemde inspiratietuinen van Appeltern, waar je je kleinkinderen kunt afzetten bij het speciaal daar voor aangelegde ontdekkingseiland.

Lees ook:
5x lekker de natuur in: wandeltips in Nederland