fbpx

NS schrapt korting in de spits

NS schrapt korting

Wie in 2021 met de trein tijdens de spits reist, kan dat niet meer met korting doen. NS schrapt namelijk de 40% korting tijdens de middagspits. Hoewel het Voordeelurenabonnement al een tijd (sinds 2011) niet meer te koop is, zijn er nog steeds abonnementhouders die deze Voordeelurenkaart hadden en hiermee tot nog toe mee mochten reizen. Ook het aantal verschillende abonnementen bij NS wordt langzaamaan teruggebracht van 22 naar 11.

Lees ook:
Voordelig parkeren in en om de stad

NS schrapt korting in de spits

Volgend jaar wordt er gestart met het aanpassen van meerdere NS-abonnementen. Ook wordt NS Flex voor de meeste abonnementen standaard. Met NS Flex krijg je aan het einde van de maand een factuur en hoef je dus geen saldo meer op je ov-chipkaart te zetten. Voordeel: alle abonnementen worden per maand opzegbaar!

Minder druk in de trein

Op AD.nl lezen we dat de spoorwegmaatschappij zegt deze stap te nemen na adviezen van reizigers en consumentenorganisaties. Door het schrappen van de korting tijdens de middagspits wordt het waarschijnlijk minder druk in de trein. En is er voor meer reizigers kans op een zitplek. Dat is dan wel weer prettig!

60 jaar of ouder

Abonnementhouders van 60 jaar of ouder hebben recht op Keuzedagen. Hiermee kunnen zij 7 dagen per jaar onbeperkt met de trein reizen. Vanaf 2021 zijn deze Keuzedagen alleen nog maar geldig tijdens daluren. Heb jij een abonnement bij NS? Dan wordt je hierover binnenkort geïnformeerd.

Trein NS

Lees ook:
Zijn winterbanden onmisbaar? De feiten en fabels