fbpx

Op vakantie in Zeeland: hier moet je zijn

vakantie-zeeland-middelburg

Reizen naar het buitenland: het mag weer! Maar toch… Niet iedereen staat erom te springen. Voor hen hebben we goed nieuws, want wist je dat je ook onze eigen provincie Zeeland een ontzettend leuke vakantiebestemming is? Het is niet voor niets dat ze Zeeuwse band BLØF tal van trotse nummers uitbracht over hun provincie. Wij doen er graag nog een schepje bovenop en helpen je aan de leukste tips voor je vakantie in Zeeland!

Lees ook:
Dit is waarom Nederland zo’n leuk vakantieland is

Zierikzee: verborgen parel van Zeeland

Misschien wel het leukste plaatsje van Zeeland is… Zierikzee! Je zou misschien eerder je weg vinden naar Domburg, Zoutelande of een andere kustplaats, maar eigenlijk wint Zierikzee het aan charme van al deze plekken. In Zierikzee vergaap je je aan historische pandjes, knusse winkeltjes en uiteindelijk aan de prachtige haven van dit Zeeuwse stadje. Tip: de kerk van Zierikzee valt met zijn bijzondere vorm erg op en wordt daarom ‘De Dikke Toren’ genoemd. Je kunt hem beklimmen voor een prachtig uitzicht op Zierikzee en omgeving.

Indrukwekkende historie in het Watersnoodmuseum

Eén van de belangrijkste momenten in de Zeeuwse historie is zonder twijfel de watersnoodramp van 1953. In het Watersnoodmuseum in Ouwekerk word je meegenomen in de vreselijke gebeurtenis van die ene avond en nacht. Aan de hand van de verhalen van doodnormale burgers die die nacht worden opgeschrikt door opkomend water, voel je bijna wat zij gevoeld moeten hebben. Inclusief tal van indringende foto’s en authentieke filmbeelden. Tegelijkertijd geeft het museum ook informatie over overstromingen over de hele wereld en wat dit doet met een plek. Over wederopbouw. Een bezoekje waard.

Dobberen op een bootje in het Veerse Meer

Het échte Zeeland ervaar je natuurlijk vanaf het water! Onze tip: huur een sloep bij Sloep&Meer en ga een dagje varen op het Veerse Meer. Onderweg kom je veel kleine eilandjes met aanlegstijgers tegen, waar je kunt neerploffen voor een picknick. Ben je vogelliefhebber? Dan kunnen we je alvast verklappen dat je op het Zeeuwse water aan je trekken gaat komen. Op de vele eilandjes spot je tal van zeldzame vogels. En met een beetje geluk sta je onderweg ook nog oog in oog met een zeehond!

vakantie-zeeland-sloep-huren-bron-sloep-en-meer

Middelburg: een verrassende hoofdstad

Het Amsterdam van Zeeland: zo zien wij de Zeeuwse hoofdstad. Middelburg barst namelijk net als Amsterdam van de charmante huizen, pleinen en straatjes. Middelburg leent zich perfect voor een uitgebreide stadswandeling: van het prachtige stadhuis tot het beklimmen van de Lange Jan, de oude karakteristieke hofjes en tot slot de schitterende jachthaven.

De mooiste Zeeuwse stranden

Natuurlijk kan dit niet ontbreken tijdens je vakantie in Zeeland: de prachtige Zeeuwse stranden. Wat het mooiste strand van Zeeland is, is natuurlijk subjectief. Maar de brede zandstranden van Zoutelande en Domburg doen het eigenlijk altijd goed, bij iedereen. Tel daarbij de gezellige, knusse dorpskernen bij op en je hebt weer een heerlijk dagje uit!

vakantie-zeeland-tips

Lees ook:
5x voordelen van op de bonnefooi reizen