fbpx

Reis je alleen? Deze vijf landen zijn veilig voor solo-reizigers

alleen op reis

Overweeg je om alleen op reis te gaan maar weet je niet zo goed welke landen veilig zijn voor een vrouw alleen? In de volgende landen is het veilig én goed vertoeven. 

Lees ook:
Alleen op vakantie? gewoon doen!

Alleen op reis, waarom zou je?

De een moet er niet aan denken, terwijl de ander het juist ervaart als het toppunt van vrijheid. Voor vrouwen is het soms net wat spannender om alleen te reizen. De wereld waarin wij leven is immers niet overal even veilig en vriendelijk. Daarom een lijst met vijf landen waar je zeker alleen kunt rondreizen.

1. Portugal

Of je nu gaat voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Lissabon of Porto, of voor de prachtige kuststrook of groene binnenlanden: in Portugal is het heerlijk rondreizen. Het klimaat is gunstig, waardoor het tot laat in het najaar en al vroeg in het voorjaar zacht en warm weer is. In Portugal kun je veilig met de auto rondreizen maar ook het openbaar vervoer is een goede optie. 

2. Japan

Zoek je het wat verder weg? Overweeg dan Japan! Dit land is echt gericht op mensen die alleen leven en/of reizen. Dat betekent dat er heel veel goede hostels en hotels zijn en dat alle voorzieningen zoals openbaar vervoer goed geregeld zijn. Japan heeft een rijke cultuur en prachtige, ongerepte natuur. Wie dit land bezoekt komt zonder twijfel als een rijker mens terug. Een klein punt om rekening mee te houden: buiten de grote steden om wil het Engels van de Japanners soms ronduit slecht zijn. Met hun vriendelijkheid en het gebruik van handen en voeten maken ze echter veel goed. 

Reis naar Japan

3. IJsland

IJsland staat te boek als het veiligste land ter wereld. Tel daarbij het noorderlicht, vulkaanlandschappen en andere bijzondere natuurverschijnselen bij op en je weet dat dit een unieke bestemming is. Fijn aan IJsland voor de alleen reizende vrouw is dat het internet overal erg goed is, het eten lekker en de mensen zijn erg behulpzaam. Rondreizen doe je hier overigens wel met touroperators, omdat het land niet heel makkelijk te bereizen is met het openbaar vervoer. Punt van aandacht: IJsland is duur. Maar daar krijg je dus wel wat voor…

4. Ionische eilanden

De Ionische eilanden, oftewel de Griekse westkust, vormen een prachtige bestemming voor wie graag geniet van de zon, het strand en idyllische stadjes. Boek een fijn resort met alles erop en eraan of juist een boetiekhotel in een stad. In Griekenland huur je makkelijk een auto en tour je zonder zorgen een dagje rond over een van de eilanden. Stop bij een mooie baai, geniet er van een lekkere lunch, de Griekse gastvrijheid en vervolg je tocht om ‘s avonds in de haven te gaan eten. 

Reis naar Griekenland

5. Peru

Houd jij wel van wat avontuur en ben je gek op wandelen? Ga dan naar Peru! In dit land kun je als vrouwelijke solo-reiziger prima gebruikmaken van de perfecte toeristische infrastructuur en kom je ongetwijfeld andere solo-reizigers tegen onderweg. Hoogtepunt voor de wandelliefhebber is toch wel de Machu Picchu. Peru is een veilig land om te bereizen en erg populair. Houd daarom wel rekening met soms overvolle bussen om van A naar B te gaan. 

Lees ook:
Zo heb jij 55 vakantiedagen in plaats van 27 in 2020