fbpx

Waarom een bezoekje aan de kringloop een goed idee is

kringloop winkel

Houd jij ook zo van juweeltjes scoren bij de kringloop of begrijp jij de hype nog niet helemaal? Misschien vind je het zelfs een beetje viezig om spullen te kopen die een ander al eerder heeft gebruikt. Na het lezen van dit artikel spring jij misschien wel op de fiets naar de eerste de beste kringloopwinkel. Híerom is een bezoekje aan de kringloop een goed idee!

Lees ook:
Opruimen met Marie Kondo

Waarom een bezoekje aan de kringloop een goed idee is

Schatgraven

Kringloopwinkelen doe je puur op intuïtie en in het moment. Je kunt niet met je wishlist naar binnen lopen en even later alles daarvan hebben afgevinkt. Het gaat om toevallige vondsten en verborgen parels; om dingen vinden waarvan je niet wist dat je ernaar op zoek was, eigenlijk een soort schatgraven.

Nieuw leven inblazen

In een tijd van massaproductie en verspilling zien we steeds meer de noodzaak van hergebruik in. De voorwerpen rouleren van huishouden naar een volgend huishouden waar weer een nieuw leven wordt ingeblazen. Door meer te winkelen bij de kringloop (en minder in gangbare winkels) zet je je niet alleen in voor het milieu, maar ook voor de maatschappij. Veel kringloopwinkels bieden werkgelegenheid voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verschil tussen Marktplaats en de kringloop

Bij alle twee heb je te maken met tweedehands artikelen. Toch zijn er echt verschillen. Als je op Marktplaats.nl geen verzendkosten maakt, betaal je het wel aan benzine. Je moet vaak veel geduld hebben om mooie items te vinden. Wel is er een zoekbalk, uiteraard een voordeel van online winkelen. Bij de kringloop vind je vaak iets uniekere vondsten én betaalbaarder. Voor een mandje vol betaal je soms niet meer dan een tientje. Kringlopen hebben meestal een beleid over wat ze innemen en wat onbruikbaar is. Mensen brengen spullen bij de kringloop waar ze zelf geen moeite meer voor willen of kunnen doen (zoals bejaarden) en waarvan ze denken dat anderen er nog iets aan hebben.

Winkel jij al bij de kringloop en wat zijn jouw ervaringen? Deel ze met ons op Facebook.

Lees ook:
Tweedehands kleding kopen heet nu: vintage shoppen