fbpx

Wat zou jij doen met een miljoen?

miljoen oudejaarstrekking

Je zou ‘m maar winnen, de oudejaarstrekking. Als je een (staats)lot hebt, is er een kans dat je op 1 januari met een miljoen zit te koekeloeren. Zeg nou eerlijk: Weet jij wat je zou doen met zoveel geld? Dit is de top 5 wat mensen zouden doen met een miljoen.

Lees ook:
Zo heb je meer vakantiedagen

Wat zou jij doen met een miljoen?

auto miljoen

1. Hypotheek of lening aflossen

Opvallend genoeg blijken Nederlanders niet zo’n ‘big spenders’ te zijn. We willen het geld niet over de balk smijten, maar heel verantwoord uitgeven aan grote, belangrijke zaken. Vrouwelijke winnaars kiezen vooral voor zekerheid. Ze zetten het geldgedrag het liefst op de bank, leven daarbij iets royaler en hebben hun hele leven geld achter de hand. Voor de meeste mensen geldt dat ze in één klap een groot deel van hun hypotheek zouden aflossen. Bij sommigen wordt een deel linea recta doorgeschoven naar het potje voor het testament… Minder leuk, wel belangrijk.

2. Delen met anderen

De grootste reden dat niet elke Hollander meedoet aan iedere liefdadigheid, is dat we helaas onze centjes ook hard nodig hebben om een gezin te onderhouden. Dit wordt natuurlijk een andere zaak als er ineens een miljoen ‘over’ is op je bankrekening. Veel grootbedrag-winnaars storten dan met liefde iets aan een goed doel, om zo iets te kunnen betekenen voor de mensheid of de natuur. Winnaars die richting de pensioenleeftijd gaan, laten de kinderen graag ervan meegenieten. 

3. Op vakantie gaan

Naast verstandige zaken, moet de winst natuurlijk ook gevierd worden met een snoepreisje naar Verweggistan! Of twee, of drie. Voor helemaal stoppen met werken, kiest bijna niemand. Werk geeft toch een vorm van invulling en bevrediging.

4. Huis (ver)bouwen

Het gros stopt het geldbedrag in de steentjes: een update aan het huis, een verbouwing of misschien wel een extra tiny house aan het strand. Waar zij droomt van een landelijk en romantisch huis in Italië, waant hij zich eerder in een penthouse in New York. 

5. Luxe gadgets

Voor de mannen die zich altijd al in een Mercedes, Porsche of BMW hebben zien rijden, is de vraag snel beantwoord. Het is sowieso opmerkelijk dat mannen minder sentimenteel en meer materialistisch denken. Naast dure bolide’s klinken ‘hebbedingen’ als een jacht of privé-jet hun ook wel goed in de oren.

Wie o wie zou dit jaar diegene zijn voor wie het geluk niet op kan na 31 december… Zou jij het zijn? Het beste advies voor dan: stel niks uit. Doe wat je altijd al wilde doen en maak je dromen waar.

Lees ook:
7 tips om niet sneller maar wel slimmer te werken